RODO W POLONIA RACIBÓRZ

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Niniejsza polityka została opracowana w celu poinformowania o zasadach ochrony prywatności podczas wykorzystywania informacji otrzymywanych pośrednio lub bezpośrednio od naszych Klientów, w tym również informacji, które pozyskujemy za pośrednictwem stron internetowych.

  • Administratorem Danych Osobowych jest AG Union Sp. z o.o. prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą POLONIA RACIBÓRZ z siedzibą w 44-348 SKRZYSZÓW, UL. WYZWOLENIA 31 (NIP: 647-258-52-41)
  • Administrator danych informuje, iż podane dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), nazywane w skrócie RODO.
  • Zbieramy dane osobowe które są niezbędne do dokonania rezerwacji pobytu, oraz wykonania kompleksowej usługi hotelowej.
  • Podanie przez Klienta danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne, natomiast jest niezbędne w celu wykonania rezerwacji pobytu i usługi hotelowej
  • Dane zbieramy podczas :
    - procesu rezerwacji przez stronę internetową
    - procesu rezerwacji wykonywanej osobiście w hotelu, drogą telefoniczną lub mailową, a także w trakcie meldowania gościa w naszym obiekcie
  • Dane możemy pozyskać również od naszych partnerów z portali rezerwacyjnych (Booking.com , organizatorów imprez, itp. ), jeśli wyrażona została na to zgoda.
  • Zbieramy następujące dane :
    • Przy jednorazowej rezerwacji wykonywanej przez stronę internetową:
      a) imię i nazwisko
      b) adres ( ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy, miasto zameldowania)
      c) numer telefonu
      d) adres e-mail
    • Podczas rezerwacji dokonywanych osobiście, drogą telefoniczną lub mailową lub przez chat, a także meldowania Klienta w hotelu zbierane są następujące dane:
      a) imię i nazwisko
      b) adres ( ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy i miasto zameldowania)
      c) numer telefonu
      d) adres e-mail
      e) dane przedsiębiorstwa wraz z nr NIP ( w przypadku wystawiania f-ry VAT na przedsiębiorstwo)
      f) nr rejestracyjny pojazdu należącego do Klienta (w przypadku korzystania z parkingu hotelowego)
      g) nr dokumentu tożsamości
      h) obywatelstwo
    • Dane dzieci takie jak imię, nazwisko, narodowość i data urodzenia zbierane są wyłącznie od ich rodziców lub opiekunów prawnych w celu ustalenia ich wieku i przysługujących im zniżek, oraz w celach statystycznych (obowiązek GUS i opłata klimatyczna).
    • Podczas korzystania ze strony internetowej obiektu pobierane są automatycznie dodatkowe informacje (adres IP przypisany do komputera z którego nastąpiło wejście na stronę hotelu, zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, nazwa domeny, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, rodzaj systemu operacyjnego).
  • Zebrane dane wykorzystujemy do:
    1. Wypełniania naszych zobowiązań względem Klientów.
    2. Obsługi rezerwacji pokoi i wniosków dotyczących zakwaterowania:
    - tworzenie i przechowywanie dokumentacji prawnej zgodnie ze standardami księgowości
    Obsługi pobytu Klienta w obiekcie:
    - monitorowanie korzystania z usług (telefon, bar, WiFi, itp.)
    - zarządzanie dostępem do pokoi,
    - wewnętrzne zarządzanie listami Klientów, którzy zachowali się niewłaściwie podczas pobytu w naszym obieckie (zachowanie agresywne i antyspołeczne, naruszenie zasad bezpieczeństwa, kradzież, wyrządzenie szkody i wandalizm, problemy przy płatności).
    3. Zapewnienie bezpieczeństwa i usprawnienie korzystania ze stron internetowych obiektu w tym:
    - poprawy nawigacji,
    - wdrażanie środków zabezpieczających i zapobiegających oszustwom
    4. Zapewnienie zgodności z przepisami prawnymi (np. w zakresie przechowywania dokumentów księgowych).
  • Dostęp do danych osobowych Klientów mają bezpośredni dostęp jedynie uprawnieni pracownicy hotelu, oraz Podmioty przetwarzające z którymi zawarto odrębne umowy (podwykonawcy świadczący usługi na naszą rzecz). Dane mogą zostać również udostępnione podmiotom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa.
  • Podejmujemy właściwe środki techniczne i organizacyjne, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi, w celu zapewnienia maksymalnej ochrony danych osobowych naszych Klientów.
  • Kiedy Klient przekazuje nam dane karty kredytowej podczas rezerwacji, przekierowywany jest na stronę akceptanta kart płatniczych który zapewnia bezpieczeństwo przeprowadzanej transakcji.
  • Mają Państwo prawo dostępu do treści danych, ich poprawiania, prawo do przenoszenia danych, oraz prawo otrzymania kopii danych osobowych przetwarzanych przez nas. Ponadto prawo wycofania udzielonej zgody w dowolnym momencie, żądania ograniczenia ich przetwarzania, usunięcia, oraz prawo do bycia zapomnianym w przypadku przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych.
  • Dane zebrane na potrzeby świadczenia usług hotelarskich będą przetwarzane przez okres określony w przepisach prawa, a w przypadku danych zebranych na podstawie zgody do czasu jej odwołania.
  • Dane pozyskane z monitoringu usuwane są po 14 dniach od daty ich rejestracji. W przypadku stwierdzenia że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO).

 

Polityka Cookies

  • Serwis internetowy z którego Państwo teraz korzystają zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.
  • Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
  • Operator serwisu jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.
  • Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
    - dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
    - przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
    - możliwości logowania do serwisu
    - utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu
  • Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
  • Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
  • Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
  • Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
  • Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.
  • Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl


Kontakt z osobą odpowiedzialną za ochronę danych osobowych możliwy jest w siedzibie obiektu, lub za pomocą skrzynki mailowej biuro@poloniaraciborz.pl.